Miskolc Holding Zrt.

Hírek

Automotive Hungary – Miskolc a Te helyed!

Miskolc városa és partnerei ismét saját standdal jelennek meg az Automotive Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállításon, melyet október 19-21. között rendeznek Budapesten a Hungexpo területén. Pfliegler Péter alpolgármester szerint az expo kitűnő alkalom arra, hogy Miskolc tovább bővítse partneri hálózatát, megmutassa lehetőségeit és eddigi eredményeit, melyek igazolják érettségét egy autógyártó betelepülésére.

magyar

Miskolci ipari park: több lehetséges betelepülővel tárgyal a város

Miskolc az elmúlt években új célt tűzött ki maga elé, perspektivikus, értékteremtő fejlesztéseket valósított meg, és a tradicionális iparágak mellett egyre több innovatív vállalkozás letelepedéséhez és fejlődéséhez biztosít kedvező feltételeket. Zöld- és barna mezős iparterületei iránt egyre fokozottabb az érdeklődés, több cég vásárolt már területeket és építkezett a miskolci ipari parkokban. A témáról Pfliegler Péterrel, a város alpolgármesterével beszélgettünk.

magyar

Átalakuló tagvállalatok - tavasztól egyszerűsödik a vállalati struktúra Miskolcon

Az olcsóbb, mégis hatékonyabb működés érdekében egyszerűsíti a Miskolc Holding Zrt. tagvállalati szerkezetét az Önkormányzat - olvasható a Városháza közleményében.

A legutóbbi közgyűlési határozat értelmében a MIK Zrt., a MIVIKÖ Miskolc Kft., a Miskolci Városfejlesztési Kft. beolvad a Miskolc Holdingba. A társaságok így megszűnnek, mint önálló tagvállalatok, de divízióként tovább működnek.

magyar

Nemzetközileg is elismert Miskolc környezetbarát távfűtése

A tagállamok fenntartható fejlődésről az Európai Unió Régiók Bizottsága készített tanulmányt. Miskolcot, mint követendő példát emelték ki. A város távfűtése ma már több mint ötven százalékban megújuló energián alapul.

A biogáz és biomassza hasznosításával illetve a geotermális energia felhasználásával alapulhat több mint ötven százalékban megújuló energián a miskolci távfűtés és melegvíz-szolgáltatás. A város környezetbarát távfűtése országosan elismert, de nemrég a nemzetközi figyelmet is felkeltette 

magyar

Megjelent a „A MIVÍZ Kft. központi irodaépületének innovatív megoldásokkal megvalósuló épületenergetikai rekonstrukciója (a PROBIS projekt elvárásainak megfelelően)” közbeszerzési eljárás tájékoztatója

A Miskolc Holding Zrt. partnerként részt vesz a PROBIS című nemzetközi projekt megvalósításában, amelynek keretében a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalata az ajánlatkérő Miskolci Vízmű Kft.

magyar

A legjobbak között a miskolci mobilitás hét

Egyetlen magyar városként vett részt Miskolc április végén az Európai Mobilitási Hét brüsszeli díjátadóján. A tavalyi rendezvénnyel tizenkilenc országból ötvenhárman pályáztak. A díjátadón már csupán a legjobb tíz város vehetett részt, köztük Miskolc. Ugyan a legjobbnak járó díjat most nem hozta el a város, de az Európai Bizottságnak nagyon tetszenek Miskolc környezetvédelmi törekvései.

magyar

Oldalak

2013 © Miskolc Holding Zrt.