Együttműködünk

Aktuális

Miskolc, Tatár u. 29/a fűtőmű öltöző és vizesblokk felújításának és szennyvíz ejtővezeték cseréjének kivitelezési munkái

Az irtás után mintát vettek a szakemberek, és nem találtak élő csípőszúnyog-lárvát.

Az egyre több lárva miatt a napokban szükségessé vált az év első szúnyogok elleni biológiai védekezés a város közigazgatási területén nyilvántartott szúnyogtenyésző területeken - írja szerdai közleményében a Miskolci…

Vendégségben itthon címmel új szakmai sorozatot indít el a város turizmusmarketingjéért felelős cége, a MIDMAR Kft.  A szakmai látogatások keretében a turisztikai szektor képviselői új vagy kevésbé ismert, de értékes látnivalókat ismerhetnek meg személyes bejárások során.

A német település és Miskolc huszonöt éve ápol jó kapcsolatot, a városok új vezetői azonban a pandémia miatt még csak most tudtak személyesen találkozni.

Ahogy itt a jó idő, és egyre emelkedik a napi átlaghőmérséklet, úgy kerülnek napirendre az olyan szabadidős elfoglaltságok, mint a strandolás.

A szabadtéri fürdőzés élménye nemcsak az Ellipsum Élményfürdő kültéri medencéjében, hanem a Barlangfürdő külső medencéiben is elérhető május 21-től.

Több miskolci már birtokba vette a május elejére elkészült pályát, amit pénteken hivatalosan is átadtak.   Néhány alapvető szabály mellett így a belváros központjától gyakorlatilag öt percre egy modern, 1 km hosszú, kifejezetten futásra kialakított rekortán borítású pálya várja a sportolni vágyókat.

Az elmúlt két járvánnyal terhelt év után idén végre a hagyományos időpontban, május 11-én, vagyis Miskolc napján, a Miskolci Nemzeti Színházban adják át a városi kitüntetéseket és díjakat az azokra érdemes személyeknek és szervezeteknek. 

A beruházó várhatóan június végén adja át a területet a városnak. 

Multifunkciós jellegüknél fogva emellett télen is sokat segítenek majd az utak tisztán tartásában. A környezetbarát gépekkel tovább bővült a Városgazda Nonprofit Kft. fűnyírásra alkalmas gépparkja.

A népszerű gasztronómiai és kulturális rendezvényt idén végre az eredeti időpontjában tarthatják meg május 12-e és 14-e között .