Együttműködünk

TOP-6.1.1-16-MI1-2017-00001 - Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon

Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozásból valósul meg a TOP-6.1.1-16-MI1-2017-00001 számú „Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon” című projekt.

A projektről

A projekt célja egy megfelelő és befektetői igényekkel összhangban lévő alapinfrastruktúrával és jó közlekedési kapcsolatokkal ellátott, valamint rendezett tulajdoni viszonyokkal rendelkező ipari park kialakítása és fejlesztése, ahol számos színvonalas szolgáltatás elérhetősége megfelelő ösztönzést adhat arra, hogy új vállalkozások létesüljenek, ezen felül más befektetők érkezését is segítheti. Célja továbbá a térség, a régió fejlesztésének elősegítése, a munkahelyteremtés. 

A Miskolc Déli Tudományos és Technológia Parknak a 304-es úttól délre eső-, mintegy 120 hektáros területén történik meg a zöldmezős beruházás, melynek részeként biztosítják az ivóvízellátás- és szennyvízelvezetés kiépítését, valamint építenek egy átemelő/tározót, amely a kb. 40-50 hektáros terület csapadékvíz elvezetésére alkalmas. Sor kerül továbbá a Hejő-malomárok mederrendezésére. Jelen projekt részeként folytatódik a (az 1. ütemben megkezdett) feltáró aszfaltút építése, gyalogosúttal, közvilágítással és körforgalommal, amely szervizútként folytatódik.      

A Miskolc Holding Zrt. kiemelt céljának tekinti a helyi és térségi gazdaság fejlődését, illetve jövedelemtermelő képesség támogatását. A gazdasági fejlődés, illetve a munkahelyteremtés érdekében fontos cél a működő vállalkozások közvetett támogatása, illetve új vállalkozások letelepedésének ösztönzése. Az iparterület fejlesztésének célja, hogy hozzájáruljon a jelenlegi foglalkoztatási szint megtartásához, illetve további növeléséhez.


2022. 09. 07.

Összekötő út épül a Miskolc Déli Technológiai Parkban a jobb közlekedés érdekében

A Miskolc Holding Zrt. a Területi Operatív Program keretében több fejlesztést is véghez vitt a Miskolc Déli Technológiai Parkban az elmúlt évek során.

A korábbi fejlesztések között megvalósult a Bogáncs utca irányából induló Galamb József utca létesítése, valamint Joyson Safety Systems Hungary Kft. előtt lévő Joyson út a hozzá kapcsolódó buszfordulóval. A mostani beruházás a Galamb József utcát köti majd össze a Joyson úttal, mely kétsávos út-, a közvilágítás és egy körforgalom kialakítását is magában foglalja.

A Miskolc Holding Zrt., mint a Miskolc Déli Technológiai Park üzemeltetője számára kiemelten fontos, hogy az ipari parkban lévő cégek-, illetve azok munkavállalói számára könnyebben elérhetőek legyenek az ingatlanok-mondta Juhász-Nagy Judit a Miskolc Holding Gazdaságfejlesztési igazgatója.

A fejlesztésnek köszönhetően a Bogáncs utca felőli ingatlanok közvetlen kapcsolattal rendelkeznének a 304-es, azaz az M30 autópályához vezető főúttal, ezáltal megvalósul a teljes ipari park észak-déli irányú átjárhatósága, ezáltal közvetlen kapcsolat létesül az autópályához, és a közösségi közlekedés is megindulhat az érintett szakaszon.

A tervezett összekötő út kivitelezési munkáit a közbeszerzési eljárást követően, a nyertes ajánlattevő LASPED Kft. végzi. A munkaterület átadása a kivitelező részére szeptember elején megtörtént. Az új útszakasz – az időjárástól függően – várhatóan a jövő év közepétől könnyíti meg a Miskolc Déli Technológiai Parkban lévő cégek közlekedését.

Pályázat adatai
A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2023. I. félév
A projekt tervezett elszámolható nettó összköltsége 1.977.000.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%