Együttműködünk

TOP-6.1.1-16-MI1-2021-00002 - Mechatronikai Ipari Park fejlesztése

Mechatronikai Ipari Park fejlesztése

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozásból valósul meg a TOP-6.1.1-16-MI1-2021-00002  számú „Mechatronikai Ipari Park fejlesztése” című projekt.

A projektről

A projekt célja: egy 3,5-4,0 m széles, egyirányú forgalmat biztosító aszfaltút megépítése, mely biztosítja a Mechatronikai Ipari Park körbejárhatóságát.

A fejlesztés célja kettős:

  • egyrészt a közösségi közlekedés működése válik majd hatékonyabbá, az ipari parkban működő vállalkozások munkavállalói számára a közösségi közlekedéshez való hozzáférés javul, a szolgáltatási színvonal emelkedik,
  • másrészt az ipari parkban lévő egyes ingatlanok megközelítése is könnyebbé és gyorsabbá válik a megépülő út révén. Ennek hiányában egyes ingatlanok megközelítés a tulajdonosok számára körülményesebb. A megépült út gyorsabb megközelítést tesz lehetővé.

A fejlesztés eredménye mindezeken túlmenően hozzájárul ahhoz is, hogy a még értékesítésre váró ingatlanok vonzóbbá váljanak az érkező befektetők számára. Az út létesítésével teljeskörűvé válik a terület közúton történő körbejárhatósága, ezáltal minden, befektetésre alkalmas ingatlan aszfalt burkolatú kapcsolattal fog rendelkezni, ami jelentősen megnöveli a terület értékesítési potenciálját.

A Miskolc Holding Zrt. kiemelt céljának tekinti a helyi és térségi gazdaság fejlődését, illetve jövedelemtermelő képesség támogatását. A gazdasági fejlődés, illetve a munkahelyteremtés érdekében fontos cél a működő vállalkozások közvetett támogatása, illetve új vállalkozások letelepedésének ösztönzése. Az iparterület fejlesztésének célja, hogy hozzájáruljon a jelenlegi foglalkoztatási szint megtartásához, illetve további növeléséhez.

Pályázat adatai
A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2022.11.30.
A projekt tervezett elszámolható nettó összköltsége 50.050.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%