Együttműködünk

MEGKEZDTÉK A PLATÁN- ÉS VADGESZTENYEFÁK PERMETEZÉSÉT

MEGKEZDTÉK A PLATÁN- ÉS VADGESZTENYEFÁK PERMETEZÉSÉT

A csapadékos időjárás miatt szombatra virradóra kezdték el a szakemberek a munkát, és folytatják egészen május 28-áig. A munkavégzés az éjszakai és hajnali órákban történik - közölte szerkesztőségünkkel a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

A Városgazda tájékoztatása szerint a csapadékos időjárás miatt szombatra virradóra kezdték el a szakemberek Miskolc közigazgatási területén belül a díszfák permetezését, amely május 28-áig tart. A munkavégzés az éjszakai és hajnali órákban történik. Ennek oka nemcsak az, hogy ilyenkor jóval kevesebb ember van az utcán, hanem az is, hogy a fokozottan védett méhek ebben a napszakban nem tartózkodnak a szabadban.

A növényvédelmi beavatkozás időpontját szakemberek állapítják meg kihelyezett rovarcsapdák segítségével. Amennyiben a bennük mért minta emelkedésnek indul, szükségessé válik a permetezés elrendelése - írták a közleményben.

Kitértek arra is, hogy a szabályzatokat figyelembe véve a permetezés kizárólag közterületen engedélyezett készítményekkel történik, amelyek nemcsak a rovarok elleni növényvédőszert tartalmazzák, de védenek a gombabetegségek ellen is és erősítő vitaminokban gazdagok.

A Városgazda felhívja a figyelmet, hogy a magán, bérelt vagy éppen intézmények területén lévő díszfák permetezésének megrendelése is kiemelten fontos, mert a növényvédelmi beavatkozással csak akkor lehet hatékonyan fellépni, ha a területek egységesen vannak lekezelve.

Az éjszakai munkavégzéssel járó zajhatások miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a Városgazda.